onsdag 28 maj 2008

Boot Camp Kick-Off

Det börjar bli lite sent på terminen för kick-off, men eftersom vi alltid är lite sena på vårt kontor är det nu vi börjar fundera över sådana saker.

I våra arbetskonferensdiskussioner har vi börjat med att genast utesluta "skogsalternativet", då vi har hört att det kan leda till katastrofala konsekvenser inom mediebranschen (högklackade skor som sjunker ner i mossan, fina pälsdetaljer som förstörs av fukt...)

Generellt verkar kulturvärlden annars, mot bättre vetande, gärna vilja ta sig ut till en skog eller en ö, och medelst övernattning framkalla de barndomstrauman som bär skräckinjagande namn som Lägerskola och Kollo. Se till exempel det skenbart hälsosamma littvetalternativet Biskops-Arnö, där unga författaraspiranter skickas i väg på mångårigt text-boot-camp många mil utanför civilisationen, och kommer tillbaka med en penchant för lustiga kollektivnamn, kakbakande och leksaksdjur. Ofta är - vad vi har förstått - även icke-frivilligt fotbollsspelande inblandat.

Tankar leds lätt till amerikanska The Office (läs: det-The Office-som-man-klarar-att-se-på-mer-än-några-minuter-i-taget), och till dess klassiska kick-off "Beach Day", där Michael använder en självklart obligatorisk dag på stranden för att genom diverse Lord of The Flies-liknande övningar välja ut sin efterträdare.

Generellt verkar kick-off:er nuförtiden alltmer närma sig de boot camps som t.ex. Ricki Lake slipat till perfektion, där diverse övningar leder talkshowdeltagaren/den anställde, till att gradvis brytas ned för att därför återuppstå som den ultimata bekännelsebåsgråtaren/löneslaven. Det är i alla fall så vi hoppas att vår kick-off kommer att fungera. Som belöning för deltagarnas hårda arbete kan man kanske tänka sig en avslutning där man gemensamt sparkar sönder den gamla kaffebryggaren à la Office Space.

Inga kommentarer: