lördag 25 oktober 2008

Alter-uh-oh

Det är visserligen glädjande att Beyoncé har ett nytt album på gång i november, men det kan också vara dags att börja oroa sig. Beyoncé har haft ett bra år, med giftermål, feta diamantringar och säljframgångar. Därför borde hon inte ha någon anledning att få ett nervsammanbrott just nu.

Varför, kan man ju i så fall fråga sig, väljer hon då att lansera ett alterego?

Alteregot är ju ett typiskt tecken på att en artists liv är på väg åt skogen. Ibland på grund av komplicerade uppbrott från skivbolag eller partners - klassikern är förstås Prince, förlåt "Tecknet tidigare känt som Prince", nej just det Prince igen - namnbyte. Ännu mer troligt är det förstås ett tecken på ett slutgiltigt uppbrott med verkligheten - lex Mimi eller Xtina (Christina Aguilera under "Stripped"-eran).

Vi får hoppas att Sasha Fierce är ett PR-påhitt snarare än ett inre kall för Beyoncés del. Vi på Total Eclipse-bloggen tycker att alteregoutvecklingen i samhället är oroväckande, och har därför just slutat använda våra egna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker också att alterego-utvecklingen är lite läskig. är människor inte trygga i sig själva? Är det här i själva verket den nya folksjukdomen??