torsdag 23 oktober 2008

B*tch - the next generation



Den nya generationens 90210 är i full gång och frågan på allas läppar är förstås hur det mäter sig med Beverly Hills 90210. Bästa sättet att bedöma det på är att mäta bitchfaktorn.

Hittills ser det bra ut, 90210 är inte minst bra på att tillvarata bitchkraften i gamla Beverly Hills. Att Shannen Doherty återvänder i paradrollen som Brenda Walsh är så klart fantastiskt, särskilt då Brendas närvaro drar fram bitchpotentialen som låg vilande i Kellyrollen under alla de säsonger som Brenda var utskriven ur originalserien (efter hennes bitcheskapader i verkliga livet). Kelly och Brenda är visserligen såta vänner i 90210, men så fort namnet Dylan nämns fäller de ut klorna. En bonus är att Kellys mamma – en av de mer påfrestande mommy dearests som din TV-apparat har mött – gör en minnesvärd gästning.

Nästa generationens bitchar når ännu inte upp till samma nivå, men de har å andra sidan tid att växa till sig, särskilt om de säger upp bekantskapen med, Ana, den enda väninna alla de kvinnliga eleverna tycks umgås med. Den som leder packet är väl än så länge skådiswannaben Adrianna, men personligen sätter jag mitt hopp till att Naomi (spelad av AnnaLynne McCord, se ovan) går från clueless arvtagerska till fullblodig manipulatör lagom till nästa säsong.

Mest imponderande är ändå pumabitcharna. Ta till exempel mormor Tabitha, teaterdivan, som inleder varje morgon med ”scoth, I mean ice tea. And the good stuff too.” Eller hennes väninna Victoria Brewer, spelad av Linda Gray (Även känd som Sue Ellen Shepard Ewing Lockwood!)

1 kommentar:

Amanda sa...

Jag hoppas på gästande av Tiffany Amber Thiessen. Valerie var ju en intrigmakerska av rang.