söndag 16 november 2008

Årets julklapp: en extra dimension.

Årets julklapp har av handelns utredningsinstitut utnämts vara upplevelser. Det finns flera företag som säljer presentkort för upplevelser om man inte själv orkar klippa och klistra och ge bort fyra middagsdiskningar eller så. Då kan man köpa lite mer fancy upplevelser, spa-helger, ballongflyg och till alla blivande föräldrar med bulle i ugnen som redan har allt kan man ge 4D ultraljud.

Ja, ni läste rätt, inte 2D, inte 3D utan fyra hela dimensioner foster! Jag är, som tidigare nämnts, inte någon expert på fysikens lagar och de dimensioner jag är bekant med utanför sci-fi är bredd, höjd och djup. Vilken är den extra dimensionen de erbjuder med sitt ultraljud? Troligtvis någon slags helvetesdimension där man smälter barn eftersom bilderna verkar se ut såhär:
Det står dock ingenstans om fräsiga 3D-glasögon behövs för att kunna se alla dimensioner eller om de i sådanafall ingår eller köps separat till julklappen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du tror inte att det kan röra sig om tid? tiden är ju en dimension. Förmodligen handlar det om en filmsnutt där man kan få se sitt barn smälta i realtid ur alla tänkbara vinklar.

Robert sa...

dagens naturvetenskap: den fjärde dimensionen är tid. man får alltså en 3d-film av sitt foster i stället för en stillbild.

Amanda sa...

Jo, att det är tid har slagit mig, men det skulle ju även innebära att en vanlig webcam är 3d och en 3d-film är 4-d. total d-anarki!

Dessutom är jag ganska tveksam till att de faktiskt får med djup, eller räknas det som djup om man filmar alla vinklar?

Robert sa...

d-inflation i alla fall. och får man inte med 3d-glasögon räknas det inte.

ivar sa...

Hahahahaha, love it! den fjärde dimensionen är ovetenskaplig, det är upplevelsen. Enhet: grad av lycka.
d-faiblesse-4-ever !