torsdag 11 augusti 2011

Minisemester

Hanöbukten i morse.

Jag och hunden har åkt till landet på minisemester. Här är det kallt men fint. Dagens plan är att läsa några böcker och handla lite mat. Kanske att dricka lite av vinet i flaskan jag påbörjade igår.

7 kommentarer:

Lisa sa...

Precis som Harriet Vane! Fast med hund.

Amanda sa...

Ja! Och helst vill jag inte hitta något lik heller!

Men en gång hittade jag en avsvimmad människa när jag promenerade i trakterna här kring.

Amanda sa...

När jag tänker efter har jag ju hittat en död person här också. Dock utan begånget brott.

Lisa sa...

Alltså nu måste du berätta!! Om båda tillfällena.

Amanda sa...

Jo, mina föräldrars sommarstuga ligger ca 100 meter från stugan min farfar ägde. Och när jag var här nere 2007(?) dog han. Hans granne anade oråd och ringde min farbror, som ringde min pappa, som ringde mig så jag och grannen och min farbror tog oss till slut in i stugan och hittade farfar. Mycket sorgligt.

Veckan efteråt var jag på promenad med Leeloo på kvällen och hittade en avsvimmad kvinna som jag inte lyckades få kontakt med. Jag la henne i framåtstupa sidoläge och ringde 112. Efter en stund kom en kvinna förbi som jag skickade till stora vägen för att guida ambulansen rätt. När ambulansen kom fram bad de mig gå in i hennes hus för att se om jag kunde hitta leg och nycklar. Det såg ut som värsta crack-pundarkvarten!

Sommaren efteråt pratade min mamma med tantens grannar som berättade att hon var diabetiker men inte skötte sin diabetes och att det hade hänt liknande grejer flera gånger.

Amanda sa...

Tar alltid med mig mobilen, även på korta promenader. Man vet ju att det alltid är hundägare som hittar lik och brottsoffer!

Lisa sa...

Vilken dramatik! Och sorglighet. Mer som Harriet för varje steg.